Yayınlandığı ilk günden itibaren reyting rekortmeni haline gelen ATV dizilerinin senaristleri ile sizler için çok özel röportaj... Tutan dizi nasıl yazabilirsiniz? Kimseyi tanımadan dizinizi nasıl satabilirsiniz? Çok tutan dizinin formulü nedir? gibi soruların cevaplarını Sabah okuyucularına özel olarak derledik. İşte röportajın ayrıntıları...
Tutan Dizi Nasıl Yazılır ? Kerim Ceylan
-Bir senarist nereden gelmeli, nereden geçmeli bilmiyorum. Ama eğer iyi bir hikayesinin olduğunu düşünüyorsa onunla yatıp onunla kalkmalı. Yarattığı her karakteri en yakın arkadaşıymış gibi tanımalı. Tepkilerini, sevinçlerini, korkularını, zayıf yönlerini bilmeli... Bunu kendi hayat tecrübesi ve sinema bilgisiyle harmanlamalı... Son olarak da ortaya çıkan senaryo onu heyecanlandırmalı... Her iş kolunda olduğu gibi tabii ki burada da sektörle, çalışma arkadaşlarıyla iyi ilişki kurmak önemli. Şans ise hayatta size ne kadar lazımsa bu işte de o kadar lazım diyebilirim.
Kimseyi Tanımadan Dizimi Nasıl Satarım ? Kerim Ceylan
Öncelikle sizin gibi binlerce kişinin daha olduğunu bilmelisiniz. Yani işiniz hiç kolay değil... Dizi sektöründe –diğer sektörlerde de olduğu gibi- tecrübe ön plandadır. Eğer tecrübeniz “yeterli” değilse kimse size kolay kolay “gel şu diziyi” yaz demez. Bu tecrübeyi en iyi şekilde bir senaryo grubunda çalışarak kazanabilirsiniz.Eğer bu mümkün değilse, bazı meslek birliklerinin düzenlediği senaryo atölye çalışmalarını ve seminerlerini tavsiye ederim. Sen-der’in yakın zamanda böyle bir çalışması olabilir. İnternet sitesinden takip edebilirsiniz.
Çok Tutan Dizinin Formülü Ne ? Kerim Ceylan
- Bunu kimsenin tam olarak bildiğini düşünmüyorum. Eğer bir bilen olsaydı o kişinin yaptığı her iş tutardı. Benim bildiğim kadarıyla sektörde yaptığı her iş tutan ne bir senarist, ne de bir yapımcı var... Kişisel formül olarak, yaptığım işlerde samimiyet hissini yaratmaya çalıştığımı söyleyebilirim.
Kaynak : Sabah